Perspektiv Drammen

Perspektiv Drammen
Kunstverk fra museets samlinger

Drammens Museum ønsker å gi publikum større innsikt i museets samlinger og denne utstillingen viser billedkunst med perspektiv på byen vår – Drammen.   

Utvalget viser en stor bredde i motiver gjennom malerier, grafikk og tegninger fra slutten av 1700-tallet og frem til moderne tid.

Perspektiv Drammen vil kunne finne gjenklang lokalt gjennom motiver og lokalt tilknyttede kunstnernavn, men utstillingen er i like stor grad for et bredt og nysgjerrig publikum som vil bli bedre kjent med viktige deler av samlingene og kunstnerne. Dette er i så måte ingen lokal utstilling. Vi vil vise kunstverk som er skapt av impulser gjennom både kunsthistorisk import og eksport: Kunstnere født i i Drammen eller med base i byen, med abstrakte motiver, kunstnere «utenbys fra» med Drammensmotiver, og sammenfall av begge.

Vi løfter blikket, byen skaper utsyn og perspektiv. Geografisk tilhørighet blir dermed egentlig underordnet, selv om det gjenkjennbare i bildene med motiver fra Drammen utgjør en viktig del av utstillingen. Mange av kunstnerne er kjent langt utenfor byens grenser, og befinner seg på et nasjonalt, enn si internasjonalt nivå. Gjennom kontraster beveger vi oss fra det lokale og gjenkjennbare til det allmenngyldige, fra mennesker på Bragernes torg til overordnede menneskelige relasjoner og abstraksjon. Fra industri og aktivitet på havna og yrende liv på byens torg, via stille gater, til det stemningsfulle, men krevende landskapet, fra lavmælt til eksploderende abstraksjon.

Bilder fra åpningen 21.02.2024:

Se aktuelt saken og flere bilder fra åpningen av utstillingen her.

Mandag til fredag 11.00 – 15.00

Onsdag 11.00 – 18.00

Lørdag 11.00 – 16.00 (gratis adgang)

Søndag 11.00 – 16.00