Museet i Media

Hjem / Museet / Museet i Media
  • Årlig arkiv

Uaktuelt?

Som kurator for utstillingen «Levende landskap – Thorvald Erichsens maleri 1920-1939» som nå vises i Drammens Museum, undrer jeg meg over anmelder Kåre Bulies ståsted i omtalen av utstillingen (Klassekampen 15. mars). skriver kurator Per Bjarne Boym

Les online

Uaktuelt i Drammen

Mønstringen av den eldre Thorvald Erichsen gjør for lite for å gi maleren et nytt publikum skriver Kåre Bulie i sin anmeldelse.

Les online

Vårens høydepunkter: Disse utstillingene bør du se

«Thorvald Erichsen: Levende landskap». Drammen Museum løfter nå frem landskapsmaleriene og viser 33 verker. […] Kunstneren var stadig på reise i Europa. Han ble inspirert av franske impresjonister, særlig Pierre Bonnard. Det kan sees både på fargebruk, lysbrytninger og penselføring. Han henter primært motiver fra Kjelsøya utenfor Kragerø og fra Holmsbu.

Last ned

Sin generasjons største maler?

For femti år siden var Thorvald Erichsen en av de ubestridt mest hyllede norske malere i generasjonen etter Munch. For mange er han i dag et nesten ukjent navn. Hva var det egentlig som skjedde?

Øivind Storm Bjerke

Les online

Glemt av Nasjonalmuseet, hylles i Drammen

Drammens museum tar ansvar med sin grundige og fine utstilling med Thorvald Erichsens malerier. Den kommer i kjølvannet av kritikken mot prioriteringene i Nasjonalmuseets samlings-presentasjon.

Lars Elton, Kunstkritiker

Last ned

Følsomhet og protest på Årsutstillingen

Livets harde realiteter spiller stille i bakgrunnen når kunsthåndverkerne er tilbake på Østlandet med sin Årsutstilling.

Last ned

En maler i veven

Einsamt hjarta viser billedtepper og malerier av Birgit Hagen (1912-2002). Tittelen gir en inngang til utstillingen, som antyder et psykologisk innhold i arbeidene, preget av ensomhet, sårbarhet og sterke følelser.

Les online

Hvem er Holmsbu-Kristus?

Åsmund Thorkildsen har oppdaget at guden Balder gjemmer seg i kappefoldene til Holmsbu-Kristus.

Les online

Skuffende lite aktuell

Novemberutstillingen er en av få kulturelle tilbud som holder åpent nå. Drammens Tidendes anmelder mener den mangler samfunnsengasjement.

Les online

Novemberutstillingen – viktigere enn noen gang: – Kunsten kan gi håp

– Det har vært en utfordring å jobbe med åpningen til årets utstilling. Vi har vel planlagt åpningen fem ganger, tror jeg, forteller Yola Maria Tsolis, som er juryens leder på andre året.

Les online