Hallingtunet

Hjem / Museet / Arenaer / Lokasjoner / Marienlyst / Hallingtunet

Friluftsmuseum gjenåpnet med nytt liv – 100 år etter etablering på Marienlyst.

Museet har i en årrekke satset på å styrke tilbudet på Marienlyst. Vi ønsker å skape nytt liv på Hallingtunet for at flere skal kunne oppleve et velbevart friluftsmuseum og kulturarven knyttet til dette. Hallingtunet er bestående av fem laftede bygninger som var museets første friluftsmuseum og ble etablert allerede på 1920-tallet, like etter at Drammens Museum hadde flyttet virksomheten inn på Marienlyst gård 1910-11.  

Gjennom de siste årene er bygninger satt i stand. Vi har forsket på symbolbruk i folkekunsten i heldekorerte stuer og på bruksgjenstander. Vi har forsket om hesten og dens sammensatte funksjon i bondesamfunnet både som nyttedyr og som sjeledyr. Vi har etablert blomstereng og slåtteeng. Vi ønsker å skape et hyggelig og givende sted å være.

Hallingtunet er tilgjengelig for publikum med åpne stuer og faste utstillinger som formidler det gamle jordbrukssamfunnet i tillegg til nye formidlingsprogram for voksne om jordbrukssamfunnets byggeskikk, byggenes ulike funksjoner på gården, bygdenes dekormaleri, arbeidsoppgaver på gården og gjenstander som ble brukt til daglig og til stas i livet på gården.

Vi ønsker alle velkommen.

Åpningstider:
Sommeråpent

Info:
Åpne stuer: Torpostua og stue i Ruelofte (innsyn gjennom døråpningen). Utstilling i 2. etg Rueloftet: Årets og livets syklus i det gamle bondesamfunnet. Utstilling i Villandstallen: Hverdagshest og høytidshest.

Se også...