Drammen Kunstforening 2022

som lyset beveger fargen

Kristin Lindberg og Lars Strandh

Drammen Kunstforening har i år invitert kunstnerne Kristin Lindberg (f. 1950) og Lars Strandh (f.1961) til sommerens utstilling i Lychepaviljongen. Kristin Lindberg jobber med broderi, fotografi, tidligere i karrieren jobbet hun også med billedvev. Lars Strandh er kjent for sine malerier som består av tusenvis av horisontale tynne penselstrøk.

Velkommen inn i utstillingen ”som lyset beveger fargen” på Drammens Museum denne sommeren.

Kristin Lindberg og Lars Strandh utforsker farger fra ulike metodiske tilnærminger innenfor henholdsvis broderi, maleri og tegninger. 

Lindbergs mangefasetterte broderier er vakre fortellinger om fargen. De kan umiddelbart se ut som monokrome kvadrater, men som i møte med lys og omgivelsene rundt seg, oppnår nye dimensjoner, får dybde, struktur og oppleves som flerfargede.

Strandhs malerier har uendelige fargevariasjoner i de malte stripene som ligger lag på lag. Som Lindberg arbeider Strandh med en farge og utforsker dens uendelige rikdom. Maleriene oppleves på nært hold med stor fargevariasjon og nærmest monokrome på avstand.

Farge, lys, insistering, repetisjon og tid er velformulert og samtidig ekspressivt nedfelt i begges arbeider. Kontemplasjon, fargeminner, erindringer eller undring kan være andre stikkord til å oppleve utstillingen.

som lyser beveger fargen – består av 81 arbeider og er installasjonsbasert, der enkeltverk og grupper forholder seg til hverandre.

Utstillingen er kuratert av Kristin Lindberg og Lars Strandh.

Drammen Kunstforenings utstilling 2022 

Lychepaviljongen, Drammens Museum