Ut i det fri!

Hjem / Læring / DKS / Ut i det fri!

«Ut i det fri!» er et undervisningsopplegg produsert av Drammens Museum og er rettet mot elever i 5. – 7. trinn. Drammens Museum har som mål å vekke barn og unges interesse og nysgjerrighet ovenfor kunst og kulturhistorie. Med «Ut i det fri!» kommer vi til skolen digitalt for å skape gode kunstopplevelser også i klasserommet! Elevene skal bli kjent med kunstneren Hans Heyerdahl og hans kunstverk. Elevene skal jobbe interaktivt og bli inspirert til egen kreativitet.

Drammen barneskole, 5.-7. trinn.

Kontaktperson

Maria Ianke: 48 95 75 43
mi@drammens.museum.no

  • Hva: Digitalt undervisningsopplegg
  • For hvem: 6. trinn i Drammen og andre
  • Varighet: 90 minutter (Film 25 min. + quiz 20 min. + kreativt verksted 45 min.)
  • Gjennomføring: I klasserommet og eventuelt utendørs.
  • Fagtilknytning: Kunst- og håndverk, bruk av digitalt verktøy.

Ut i det fri kan brukes fritt av alle skoler i alle kommuner i hele landet. Undervisningopplegget passer for 5. – 7. trinn, ungdomstrinnet kan ha nytte av tilbudet, som del av kunst- og håndverksfaget.

Drammen kommune har tatt opplegget inn i Den kulturelle skolesekken for 6. trinn, dermed er programmet obligatorisk for dette trinnet.

Lærerseminar høst 2022

På dette seminaret viser vi hvordan opplegget kan gjennomføres på skolen.  Vi starter med å se de originale maleriene til Hans Heyerdahl i Det Faste Galleri. Deretter ser vi filmene sammen og tester quizen.

 

«Ut i det fri!»

Totalt varer «Ut i det fri!» i 90 min.

DEL 1 (25 min)

Se de 5 første filmene som ligger klar på museets YouTube kanal. Her er det bare å klikke seg inn på siden. Disse filmene handler om drammenskunstneren Hans Heyerdahl (1857-1913) og om hvordan han ble en anerkjent friluftsmaler, med sterke impulser fra fransk friluftsmaleri og impresjonismen.

DEL 2 (65 min)

Quiz : I andre del aktiviseres elevene, gjennom en quiz til filmene.  Gå inn og print ut quizen som skal deles ut til elevene her: Quiz. Her er fasiten til lærerne: Quizfasit. (Planen er at vi skal lage en Kahoot på sikt). (20 min)

Kreativt verksted: Den sjette filmen er et forslag til kreativt verksted, og viser hvordan dere går frem trinn for trinn. (45 min)

For mer informasjon kan du lese lærerveiledningen her

 

 

 

 

Nettutstilling