Novemberutstillingen 2022

Novemberutstillingen er en årlig utstilling arrangert av Buskerud Bildende Kunstnere i samarbeid med Drammens Museum. Alle som er bosatt i, eller har tilknytning til det som tidligere het Buskerud, kan sende inn arbeider. Alle kunstkategorier er ønsket, også kunstnere innen performance og lydkunst o.l.

Utstillingen blir juryert av styremedlemmer i BBK pluss to eksterne jurymedlemmer utnevnt av styret. Søknad til novemberutstillingen foregår i 2 omganger, først ved digital innsending via e-post, deretter, for de som går videre, ved innlevering av verk til 2. juryering. De som blir antatt etter 2. juryering må være forberedt på å levere en liten tekst som beskriver verket, til hjelp for kunstformidlerne på museet.

Det gis ikke begrunnelse for avslag.

Juryen i 2022 består av: Kari Anne Helleberg Bahri (juryleder), Nina Toft, Mona Sundelius, Trond Sebastian Rusten, Julio Fernandez da Silva.

Utstillingen holdes i Drammens Museums lokaler, Lychepaviljongen etter gjeldende smittevernregler. På åpningen utdeles prisen «Årets mest markante verk» og «Årets debutant». Begge prisene juryeres av NBKs nasjonale jury.

Styret i BBK ser på Novemberutstillingen som sitt viktigste enkeltarrangement. Her møter publikum fylkets profesjonelle kunstnere side om side med debutanter og andre som står på terskelen til en kunstnerisk løpebane.

Utstillingen er støttet av Buskerud fylkeskommune og Drammen kommune.

Velkommen til å søke, og lykke til!

Styret i BBK

Noen nøkkeldatoer for Novemberutstillingen 2022:

09.10 Frist for digital innlevering
11.11 Innlevering til 2. juryering (15-18)
16.11 Utlevering refuserte arbeider (15-18)
30.11 ÅPNING kl 18.00
2. juryering finner sted den 14. november, og svar sendes ut samme dag.
08.01.2023 Utstillingens siste dag
11.01.2023 Utlevering av verkene.