Novemberutstillingen 2006

Pressemelding

Pressevisning i Lychepaviljongen, Drammens Museum
tirsdag 21. november kl. 12:00-13:00

Åpning torsdag 23. november kl.19.00 i Lychepaviljongen, Drammens Museum
Utstillingen varer til 14. januar 2007

Novemberutstillingen er en årlig utstillinger arrangert av Buskerud Bildende Kunstnere. Alle som er bosatt i Buskerud, eller som har tilknytning til fylket kan sende inn arbeider. Utstillingen holdes i Drammens Museums lokaler, Lychepaviljongen og støttes økonomisk av Buskerud Fylkeskommune. De innsendte arbeidene innen billedkunst juryeres av  BBKs jury, som også står for montering av utstillingen.

Novemberutstillingen er BBKs årlige arrangement og er i 2006 den 29. i rekken. Utstillingen har til hensikt å prøve å vise et tverrsnitt av hva som rører seg av billedkunst i Buskerud fylke. Prisene er julyert av representanter fra Den Nasjonale jury (Høstutstillingen 2006).

Til årets Novemberutstilling er det sendt inn 380 arbeider. Kunsterene kunne levere minimum to, maks tre arbeider hver.  73 arbeider er antatt og 65 kunstnere har levert disse arbeidene.

I år som i fjor er det 13 debutanter blant de antatte, og er et bevis på en god tilvekst på den kunstneriske arenaen i fylket. Utstillingen viser et variert uttrykk i mange forskjellige teknikker hvor hovedparten utgjøres av maleri. Men uttrykkspekteret er mangfoldig også med ulike variasjoner innen grafikk, tegning og foto, skulpturer og installasjoner. Materialbruken varier fra mer tradisjonnell bruk av lerretet, til collage og blandingsteknikker og eksperimentering med metall-, glass- og trerarbeider.

Utstillingen
Vi setter stor pris på den store søknadsmengden, og tror utstillingen er med på å stimulere kunstmiljøet i fylket i og med at det er åpent for ikke medlemmer av BBK å søke til utstillingen – forutsatt at de har eller har hatt en tilknyttning til Buskerud.

Utstillingen gir publikum anledning til å oppleve et spekter av både tradisjonelle og mer moderne uttrykk innen billedkunsten. Utstillingen vitner om en aktiv og mangslungen kunstnerisk virksomhet i vårt fylke.

Juryen har også i år valgt å avstå fra å ha med egne arbeider, da vi ønsket å prioritere å gi plass til de innleverte arbeidene.

Priser
Det vil bli delt ut en pris på kroner 20.000,- til Novemberustutstillingens mest markante verk. Utmerkelse for beste kårede debutant er kroner 5.000,-. Midlene for prsiene er gitt fra Sparebank 1, Drammens Gavefond 2006. Dette er en viktig markering som vi mener vil være med å stimulere kunstmiljøet i fylket. Prisvinnerne blir offentliggjort under åpningen.

Pressevisning holdes tirsdag 21.11.05 i Lychepaviljongen kl. 12.00 – 13:00.

Kontakt for BBKs jury er Kristin Skagen, Tlf.: 32788459/ 90759727.

Med vennlig hilsen
Ellen Treider

Utstillingskoordinator