Novemberutstillingen 2005

Pressevisning i Lychepaviljongen, Drammens Museum
tirsdag 22. november kl. 12:00-13:00


Åpning torsdag 24. november kl.19.00 i Lychepaviljongen, Drammens Museum
Utstillingen varer til 18.12.05

Novemberutstillingen er en årlig utstillinger arrangert av Buskerud Bildende Kunstnere. Alle som er bosatt i Buskerud, eller som har tilknytning til fylket kan sende inn arbeider. Utstillingen holdes i Drammens Museums lokaler, Lychepaviljongen og støttes økonomisk av Buskerud Fylkeskommune. De innsendte arbeidene innen billedkunst juryeres av  BBKs jury, som også står for montering av utstillingen.

Novemberutstillingen er BBKs årlige arrangement og er i 2005 den 28. i rekken. Utstillingen har til hensikt å prøve å vise et tverrsnitt av hva som rører seg av billedkunst i Buskerud fylke. Utstillingen er juryert av styret i BBK. Prisene er juryert ved medlemmer av Norske Billedskunsnterers stipendkomitee og Den Nasjonale jury, som er Tina Jonsbu, Oslo; tegning, Jens Hamran, Oslo; maler og Bente Sommerfeldt-Colberg, Lierskogen; blandede teknikker.

Til årets Novemberutstilling er det sendt inn 374 arbeider. Kunsterene kunne levere minimum to, maks tre arbeider hver.  78 arbeider er antatt og 68 kunstnere har levert disse arbeidene.

Det er 13 debutanter blant de antatte og er en god tilvekst på den kunstneriske arenaen i fylket. Utstillingen viser et variert uttrykk i mange forskjellige teknikker hvor hovedparten utgjøres av maleri. Men uttrykkspekteret er mangfoldig også med ulike variasjoner innen grafikk, tegning og foto, skulpturer og installasjoner. Materialbruken varier fra mer tradisjonnell bruk av lerretet, til collage og blandingsteknikker og eksperimentering med metall-, glass- og terarbeider.

Utstillingen
Vi setter stor pris på den store søknadsmengden, og tror utstillingen er med på å stimulere kunstmiljøet i fylket i og med at det er åpent for ikke medlemmer av BBK å søke til utstillingen.

Utstillingen gir publikum anledning til å oppleve et spekter av både tradisjonelle og mer moderne uttrykk innen billedkunsten. Utstillingen vitner om en aktiv og mangslungen kunstnerisk virksomhet i vårt fylke.

Juryen har også i år valgt å avstå fra å ha med egne arbeider, da vi ønsket å prioritere å gi plass til de innleverte arbeidene.

Priser
Det vil bli delt ut en pris på kroner 20.000,- til Novemberustutstillingens mest markante verk. Utmerkelse for beste kårede debutant er kroner 5.000,-. Midlene for prsiene er gitt fra Sparebank 1, Drammens Gavefond 2005. Dette er en viktig markering som vi mener vil være med å stimulere kunstmiljøet i fylket. Prisvinnerne blir offentliggjort under åpningen.

Mandag til fredag 11.00 – 15.00

Onsdag 11.00 – 18.00

Lørdag 11.00 – 16.00 (gratis adgang)

Søndag 11.00 – 16.00