Drammens Museum-Spennende kunstsamarbeid

DRAMMEN KUNSTFORENING 2019: Spennende kunstsamarbeid

Far og datter utforsker ulike nivåer av tilstedeværelse

Av Harald Gautneb, Leder av Drammen Kunstforening

I sommer viser to generasjoner kunstnere sine arbeider i Lychepaviljongen. Far og datter Ragnar Olaf Hauge og Iselin Linstad Hauge har gått sammen i et spennende prosjekt som viser nye egne arbeider og verk som går i hverandre. Samlet strekker arbeidene deres seg over flere teknikker som skulptur, film, foto, og tekst. Felles for begge er en interesse i å utforske forskjellige nivåer av tilstedeværelse. I egen kropp, gjennom ord, og hvordan dette påvirker vår opplevelse av hva virkelighet er.

– Det handler om en interesse for en felles eksistens, å undersøke det dyrene og menneskene har til felles, sier Iselin Linstad Hauge som er oppvokst hos sin far på Villa St. Hallvard i Sylling.

– Temaene i mine arbeider omhandler opplevelse og bevisstgjøring av eksistens. Ofte med fokus på mennesket i møtet med dyr og naturen. Vi er her på jorda, vi puster, vi har en kropp, vi vil leve, sier den kreative kunstneren som har en lang rekke prosjekter og utstillinger bak seg med hovedvekt på film, fotografi, tekst og performance.  

Ragnar Olaf Hauge, født i Oslo, har bodd i Sylling i Lier de siste 30 årene og jobber innenfor et stort spenn av forskjellige teknikker som tegning, maleri, litografi skulptur, keramikk, digitale tegninger og fotografi.

– Med lang erfaring fra klassisk maleri med olje og akryl, har jeg lært meg kunsten med å jobbe digitalt med maleri.

– De siste årene har jeg jobbet spesielt på Ipad med flere serier for print og skulptur. Med utgangspunkt i den maleriske oppbygningen benytter jeg det digitale som verktøy for å utvikle komplekse billedflater. Disse bildene er printet på UV bestandig refleksfritt pleksiglass, slik at de blir transparente i glassflaten.

– Lettheten og tilgjengeligheten gjør at jeg kan utvikle og utforske serier og større prosjekter på en effektiv og inspirerende måte. Mine ”Skulpturelle Tegninger” innehar også denne lettheten, ved at de virkeliggjøres gjennom store print, men også som en fristilt skulpturell form. Disse tegningene har jeg utviklet videre og vil blant annet presentere dem som store skulpturer i stål på utstillingen i Lychepaviljongen, sier han.

Se også...