OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Science fiction skriveworkshop med forfatter
Maria Dorothea Schrattenholz

Årsutstillingen er i år på Drammens Museum og har inntatt Lychepaviljongen, Den japanske hagen og deler av museets samlingsutstillinger. Det oppstår nye konstellasjoner og fortellinger i møtene mellom verk og samlingsobjekter. Workshopen vil benytte seg av disse møtene og ta i bruk science fiction sjangeren som en leken måte å bearbeide utstillingen og tenke videre på bakgrunn av både enkeltverk og større konstellasjoner.

Arrangementet vil starter med en omvisning i utstillingen før deltagerne møtes i workshop for å undersøke ulike måter å bruke science fiction som skriveverktøy. Workshopen vil gi et innblikk i sjangerens mangfold og man vil til slutt sitte igjen med en liten tekst.

Workshopen er for alle de som er interessert i å skrive, kunst og science fiction! Den vil være rettet mot ungdom og voksne.  

Ta med skrivebok og penn!

12.30 – 13.00 Omvisning
13.00 – 15.00 Science fiction skriveworkshop, med forfatter Maria Dorothea Schrattenholz

Arrangementet er gratis, for påmelding send en mail til stephanie.sundby@kunsthandverk.no

Maria Dorothea Schrattenholz (f. 1980) har gitt ut diktsamlingene Atlaspunkt (2015), som ble nominert til Tarjei Vesaas debutantpris, og Protosjel (2021), som ble tildelt Bokhandelens Forfatterstipend. Hun har også vært med-redaktør på science fiction-antologien En strek gjennom tyngdekraften (2022).