EEW8385mindre-1

Lunsjomvisning: Perspektiv Drammen

Vi på Drammens museum ønsker å gi publikum større innsikt i museets kunstsamlinger, med perspektiv på byen vår – Drammen.

Museet har samlinger bygget opp gjennom mer enn 150 år, og denne utstillingen er den første i en rekke der museet vil vise mer fra samlingene, og samtidig vise de faste utstillingene i nye sammenhenger.

I denne utstillingen er det kjente motiver fra byen og elva, og arbeider av kjente kunstnere med tilknytning til Drammen. Her er det både klassiske bymotiver, skogs-landskap, relasjoner og abstrakte bilder. Fra det helt lavmælte til store fargeeksplosjoner. Hvilket bilde treffer akkurat deg?

Du får også se sjeldent utstilte prospekter fra utsiktspunkter rundt byen, laget på 1700- og 1800- tallet. Nå kan du stå i Rebbansbakken anno ca. 1825 og se byen under deg. Kjenner du igjen nærområdet ditt? Ser du hvordan byen utvikler seg og vokser frem?  Her er det lov å stå tett på bildene og sammenligne!

Ta med deg en venn eller kom alene, og få en kunstpause med kulturelt påfyll med en av våre formidlere. Vi møtes i resepsjonen på Museumsbygningen.

Tilbudet er gratis. Varighet: ca. 40 min.