Blue festive holidays postcard (1)

Kulturnatt

Velkommen til Kulturnatt på Drammens Museum!

I år har vi et bredt utvalg med opplevelser, i tillegg til langåpent til kl 21.00.

  • Kl. 17.30 og 18.30:

Utstillingsåpning med elever fra visuell kunst, animasjon og keramikk på Drammen kulturskole, hvor elevene stiller ut utvalgte verk.

Denne tradisjonen startet i fjor, og ble en stor suksess. Elevene høstet lovord fra samtlige ordinære besøkende gjennom hele utstillingsperioden.

Det blir høytidelig åpning med klipping av snor, musikalske innslag og taler.

Åpningen er hovedsakelig for familie og venner av elevene, men heldigvis blir utstillingen stående ut mai, slik at alle kan få se verk av byens unge kunstnere.

  • Kl. 20.00:

Velkommen til Kunst og Konsert med Drammens Museum og Trio Arcorno!

Trio Arcorno består av musikerne Hilde Chapman fiolin, Monica Tomescu-Rohde klaver og Marianne Finseth på horn. Besetningen er spennende og gir rike musikalske og klanglige muligheter.  Trioen har hatt en særlig interesse for å profilere kvinnelige komponister og har flere bestillingsverk som er fremført og som skal fremføres.

På denne konserten vil de spille kortere, publikumsvennlig og svært variert musikk – midt i kunsten.

I utstillingen Perspektiv Drammen vil du se kjente motiver fra byen og elva, og arbeider av kjente kunstnere med tilknytning til Drammen. Her er det både klassiske bymotiver, skoglandskap, relasjoner og abstrakte bilder. Fra det helt lavmælte til store farge-eksplosjoner.

Vil musikken påvirke det du ser? Og hvilket bilde treffer akkurat deg mest?

Velkommen til en lokal minikonsert, midt i Perspektiv Drammen.

  • Frem til kl. 21:  

Elever fra Drammen Videregående skole med egen fotoutstilling!

Dette er andre året vi samarbeider med Drammen videregående skole om å stille ut elevarbeider.

I Marienlyst Lystgård vil elever fra faget Foto og grafikk vise en fotoutstilling. Motivene er hentet fra Marienlyst Lystgård (1700) og viser indre og ytre landskaper, detaljer og abstrahering. Elevene har selv valgt motiver, og vi er spente på å se lystgården gjennom deres blikk!

Fotografiene er laget med både nye og gamle fototeknikker.