_EW24835web

Kulturkveld – Kari Ulleberg

Mitt liv som kunsthåndverker

Vi viser Kari Ulleberg sine glass i vår nye faste utstilling 1900-tallet – Gjenstander for det moderne livet og onsdag 21. februar kommer hun til oss for å fortelle om sitt liv som kunsthåndverker.

​Kari Ulleberg (født 5. mars 1954) er en norsk glasskunstner bosatt i Drammen. Hun lager drikkeglass, skåler, flakonger, lysestaker o.l. Hun er utdannet ved Riksglasskolan i Orrefors i Sverige.

Fra 1982 til 2003 drev hun glasshytte i gamle Fossekleiva fabrikker, på Berger i Svelvik kommune sammen med Maud Forsblad. På disse tyve årene rakk hun å bli et kjent navn i kommunen. Hun har blant annet designet Svelvik kommunes offisielle tusenårsglass.

Kari Ulleberg har vært designer for Hadeland Glassverk på Jevnaker fra 1991 til 2001. Der designet hun blant annet seriene Vivaldi, Krokus og Biri. Hun har også vært med på å utforme Hadeland Glassverks fagopplæringsprogram, og vært med på å skrive boken «Glass, en lærebok i glasshåndverkerfaget».

I 2006 åpnet hun glasshytte på Union brygge i Drammen, i de gamle lokalene til Brodahls Gummivarefabrikk. I forbindelse med Drammens 200-årsjubileum ble verkstedet hennes bemerket med besøk av HM Kong Harald og HM Dronning Sonja.[4]

Hun har hatt en rekke kollektivutstillinger, blant annet Nordisk Glass i København og Reykjavik, Exhibition og Glas Craft samt NIKI Contemporary Art i Japan, ”Så hever vi glasset” i Kunstindustrimuseet i Oslo, i Galleri JMS, og to utstillinger i München. Separatutstillinger har hun blant annet hatt under Festspillene i Nord-Norge, i JMS i Oslo, Glasgalleri Lafontain i Saarbrücken og ”Glasfaberiquernes Skaal” i Norsk Bergverksmuseum.