verksted

HELE SOMMER – Verksted for barn

I vårt verksted kan barn lage bilder inspirert av kunstnerne Kristin Lindberg og Lars Strandh i utstillingen: «som lyset beveger fargen». Ta først en titt på bildene deres i utstillingen og utfold deg i verkstedet etterpå.

Kristin Lindberg. Utenfor utstillingen ser du en film der Kristin broderer. Her ser dere hvordan hun syr og hvor lang tid hun bruker. Det er tusenvis av sting i hvert bilde. Det tar tid! I dag er vi ikke så vant til at ting skal ta lang tid. I utstillingen ser dere mange av hennes bilder, der hvert bilde har en farge. Tråden er brodert bortover, nedover og på skrå, noe som gjør at lyset treffer trådene ulikt. Derfor ser det ut som bildene er brodert med forskjellige farger.   

Lars Strandh er maler og er også opptatt av fargen. På lang avstand ser det ut som maleriene hans bare har èn farge, men når man kommer nærmere ser man at maleriet er laget med veldig mange tynne streker. Lars maler streker med mange ulike fargenyanser og ulik glans. Strekene er malt lag på lag, ved siden av hverandre. De største bildene har ca 7,5 kilometer med streker!! Det er langt og det tar også lang tid å lage! Disse strekene skifter også farge ettersom hvor man står og i forhold til lyset.

Tilbudet er gratis.