Berg - web

Åpning av BBK – Novemberutstillingen 2022

Velkommen til åpning av Novemberutstillingen 2022 onsdag 30. november kl. 18.00!

Vi gleder oss stort over samarbeidet med Buskerud Bildende Kunstnere og den fine tradisjonen med åpning av Novemberutstillingen i Lychepaviljongen!
 
«Publikum vil få se 54 spennende verk av 39 kunstnere i Lychepaviljongens lokaler. Årets utstilling byr på flere skulpturer enn tidligere, men maleriet, foto, grafikk, og tegning er også godt representert. Interessen for vev, broderi og keramikk har fått et oppsving de siste årene, dette er også synlig i Buskerudkunsten. Det er en frodig utstilling vi får oppleve, men flere kunstnere er tydelig påvirket av tidens uroligheter, krigen i Ukraina. Mange verk har noe tungt eller fundamentalt over seg og vi får følelsen av at noe viktig er på spill.» skriver Buskerud Bildende Kunstnere i sin pressemelding. 
 
Juryen i år har bestått av Nina Guzman Toft, Kari Anne Helleberg Bahri og Mona Sundelius fra Buskerud Bildende Kunstnere samt årets eksterne jurymedlemmer, Julio Fernandez Da Silva og Sebastian Rusten. Alle er aktive kunstnere som jobber innen ulike sjangre og medium.

Det vil bli taler ved Drammens ordfører Monica Myrvold Berg og konstituert direktør ved Drammens Museum, Eivor Winther Sunesen.
 
 Det vil bli delt ut priser til kunstnerne bak «Årets mest markante verk» og «Årets debutant» er valgt ut av medlemmer fra Den Nasjonale Jury og deles ut på åpningen.

Kunstnerisk innslag blir ved Martin Nordli.

Utstillingen står til og med 8 januar.