Omvisning
Grupper og enkeltpersoner kan bestille omvisning på alle våre anlegg. Vi kan tilpasse opplegg etter eget ønske.
Pris for omvisning er kr. 1250,- (pr 25 pers).
Det tilkommer billettpriser
Omvisning må bestilles minimum to uker før og spesielle behov må meldes ved bestilling.
Det er ikke mulig å bestille omvisning på fredager.
Kontakt museet på telefon 32 20 09 30 eller på e-post formidling@drammens.museum.no for bestillinger av omvisning og gruppebesøk.
Vi tilbyr følgende omvisninger:
1900-tallet. Gjenstander for det moderne liv
Museets nye faste utstilling «1900- tallet. Gjenstander for det moderne livet» viser kunsthåndverk, kunstindustri og industriell design fra slutten av 1800-tallet og frem til vår egen tid. Dette er gjenstander som har bragt ny form inn i hjemmene til 1900-tallets moderne mennesker.
Har tiden en form? Vi vil se på hvordan de tingene vi har omgitt oss med de siste drøye hundre årene har skiftet form og bruk ettersom samfunnets produksjonsformer og livsformer har endret seg.
Gjenstander for livet
I denne faste samlingen finner vi bondemøbler og gjenstander. Denne kulturen blir sett på som bærer av »det norske» og tradisjonen. Av bondesamfunnets kultur har vi lest ut verdier, myter og historie.
Glimmer og gavn
I utstillingen «Glimmer og gavn» finner vi interiører fra storborgerskapets hjem på 1700- og 1800-tallet. Dette er knyttet til europeiske moter i flyktig og kontinuerlig endring. Av borgerlig import leser vi forgjengelighet, forfengelighet og overflod.
Nøstetangenrommet
Nøstetangenrommet viser glasskunst fra 1700-tallet med Bacchuspokalen gravert av H. G. Köhler som høydepunkt. Her vises også en stor samling av den sjeldne Drammensfajansen, foruten praktstykker av sølvkrus og tinnvarer.
Det faste galleri
Det faste galleriet viser norsk malerkunst fra J.C. Dahl til i dag. I de ti farvesatte kabinettene er det laget små kunsthistoriske miljøer.
Temporære utstillinger
Museet har temporære utstillinger både i Lychepaviljongen og i Hovedbygget, se på nettsiden vår hvilke utstillinger som er aktuelle i den perioden dere planlegger et besøk hit.
Hallingtunet
Hallingtunet er et konstruert gårdstun fra Hallingdal. Det består av fem bygninger. Vi tilbyr en omvisning der vi forteller om husenes funksjoner og litt om hvordan folk levde i det gamle bondesamfunnet.
Hverdagshest og høytidshest
Åpen for publikum hele sommeren.
Villandstallen på Hallingtunet er en tradisjonell kombinasjon av stall og låve med sval i andre etasje. Den ble oppført i Hol i 1720. 200 år senere ble bygningen tatt ned og gjenreist på Marienlyst, der den står i dag. Denne faste utstillingen om bondens hest ble ferdig til stallens 300 års dag i 2020. Utstillingen viser hesten i dens to funksjoner: I første etasje som arbeidshest, i andre etasje som høytidshest.
Syklisk tid på Hallingtunet
Åpen for publikum hele sommeren.
Loftstuen på Drammens Museum stod en gang på gården Rue i Hol i Hallingdal. Den er fint laftet og innvendig smykket med både treskurd og rosemaling. På loftet har vi laget en liten utstilling om den sykliske tid. Den ene delen av utstillingen tar utgangspunkt i primstavene. Den andre delen av utstillingen anskueliggjør livets syklus med fotografier av slekten på Rue.