Drammen Kunstforening

Drammen Kunstforening er en medlemsforening som er åpen for alle som er interessert i billedkunst innenfor forskjellige retninger og teknikker. Siden 18. mai 1867 har vi vært i drift uten opphold, og dermed en av landets eldste av sitt slag. I 150 år har foreningen gitt byens innbyggere mulighet til å møte billedkunst i ulike sammenhenger og situasjoner. I jubileumsåret har foreningen rundt 250 kunst- og kulturinteresserte medlemmer. Et aktivt styre legger vekt på å gi medlemmene gode kunstopplevelser.

VÅRPROGRAM 2020 Drammen Kunstforening

27. januar kl. 1800 Drammens Museum: Oppstart Croquis i Workshop-rommet, Drammens Museum. 10 mandager til og med 30. mars.

Tirsdag 17. mars kl. 2000 Union Scene: I samarbeid med Drammen Filmklubb viser vi The Maltese Falcon fra 1941 i regi av John Huston. Malteserfalken ble Humphrey Bogarts gjennombrudd i rollen som den legendariske privatdetektiven Sam Spade. Et must for alle fininteresserte. Harald Gautneb innleder.

https://drammenfilmklubb.no/program.html

18. mars kl. 1800 Drammens Museum: Årsmøte Drammen Kunstforening med årsmelding, årsregnskap og valg til styret. Enkel servering samt kunstforedrag.  Mer informasjon følger.

20. april kl.1800 Drammens Museum: Pop-up-utstilling av vårens Croquis-arbeider. En rekke mandager hver vår og høst tegner et tyvetalls deltakere croquis i regi av Drammen Kunstforening. Flere av dem vil stille ut sine arbeider som vil være til salgs.

7. juni kl. 1200 Utflukt. Nå som Kistefos nye museumsbygg, The Twist, står ferdig, spent over Randselva som en bro mellom nord- og sørsiden, er Christen Sveaas visjon om en symbiose mellom industri, skulptur og kunst komplett. Vi reiser samlet fra Drammens Museum til Kistefos. Omvisning og enkel servering inkludert. Mer informasjon følger.

10. juni kl. 1800 Drammens Museum: Et eksklusivt og spennende og møte med sommerens hovedutstiller i Lychepaviljongen. Kunstfotograf og utflyttet Drammenser Erik Asla i samtale med Harald Gautneb. Bildene Asla stiller ut er kunstfotografier av hav med horisonter og himmel. Han bruker en spesiell teknikk med å bevege kameraet for å skape et stilisert, «stofflig» uttrykk av sine motiver.

17. juni kl. 1800 Lychepaviljongen: Drammen Kunstforening åpner sin årlige sommerutstilling. Kunstfotograf og Los Angeles-basert ex-drammenser Erik Asla viser separatutstillingen «Stillhetens bevegelse».