Drammen Kunstforening

Drammen Kunstforening er en medlemsforening som er åpen for alle som er interessert i billedkunst innenfor forskjellige retninger og teknikker. Siden 18. mai 1867 har vi vært i drift uten opphold, og dermed en av landets eldste av sitt slag. I 150 år har foreningen gitt byens innbyggere mulighet til å møte billedkunst i ulike sammenhenger og situasjoner. I jubileumsåret har foreningen rundt 250 kunst- og kulturinteresserte medlemmer. Et aktivt styre legger vekt på å gi medlemmene gode kunstopplevelser.

VÅRPROGRAM 2019 Drammen Kunstforening

29. januar kl. 2100 Kino City: Sammen med Drammen Filmklubb viser vi Singin´in The Rain fra 1952 med Gene Kelly og Debbie Reynolds. En romantisk overflødighetshorn som med stor kjærlighet og skarpt vidd portretterer overgangen fra stum- til lydfilm.

4. februar kl. 1800 Drammens Museum: Oppstart Croquis i Woorkshop-rommet, Drammens Museum. 10 mandager til og med 8. april.

17. februar kl. 1200 Henie Onstad Kunstsenter: Medlemstur til Henie Onstad Kunstsenter på Høvik. Vår guide tar oss med inn i Håkon Blekens verden. Frammøte ved inngangen kl. 12.00. Kompiskjøring anbefales. Individuell lunsj.

13. mars kl. 1900 Drammens Museum: Årsmøte Drammen Kunstforening med årsmelding, årsregnskap og valg til styret. Enkel servering samt kunstforedrag.

5. juni kl. 1900 Drammens Museum: Et spennende møte med far og datter Ragnar O. Hauge og Iselin Linstad Hauge som er sommerens utstillere på Museet. Med skulptur, film, foto og tekst utforsker de forskjellige nivåer av tilstedeværelse, og utfordrer vår måte å oppleve kust på.

19. juni kl. 1900 Lychepaviljongen: Drammen Kunstforening åpner sommerutstillingen «Fra da til nå og alt forandres» av far og datter Ragnar O. Hauge og Iselin Linstad Hauge. Med teknikker som skulptur, film, foto og tekst utforsker de forskjellige nivåer av tilstedeværelse.